Hästagility grundkurs

Lär dig kontrollera din häst utan utrustning!Vad är det som motiverar hästen att samarbeta? Så här blir du den ledare hästen vill ha!

  Anmäl till kursen

Introduktionsbjudande
30% rabatt på kursavgifterna!
(Skolans kurser uppdateras varje torsdag, kursen kommer kompletteras med filmer)

Internationell hästagility är en relativt ny hästsport. Det är dessutom en tävlingsform som anpassat sig väl till 2000-talet. Varje månad tävlar deltagare över hela världen i en Cup på nätet anordnad av The Horse Agility Club i England. Man bygger månadens bana hemma, filmar sin runda, laddar upp på Youtube och är med och tävlar internationellt. Här i Sverige har vi anordnat ett fåtal tävlingar men vi hoppas att sporten skall växa! http://www.thehorseagilityclub.com/

Vi använder samma slags hinder som i hundagility men nu anpassade för hästar och hästens storlek och tyngd. Hindren har likheter med hundagility bara större och stabilare...texA-hinder, vippbräda. bord, hopphinder, slalom och tunnel... Det finns också speciella hinder i hästagilityn som att gå över en presenning, under ett draperi, lasta sig själv mm.

Principen är dock densamma, att hästen skall springa lös en viss bana på tid. Ryttaren skall endast leda hästen med röstkommando, gester och kroppsspråk. Hästen ska lära sig att tryggt följa dig över. under, igenom. I galopp och även på avstånd!

Agility är utmärkt för alla hästar oavsett vilken disciplin man är intresserad av. Det är bra för den unga hästen för att att bli ett team inför framtiden och för äldre hästar erbjuder det en välkommen variation i träningen, för att inte tala om oss ryttare! Vare sig man vill tävla agility eller verkligen lära känna sin häst kan agilityn ge nya insikter. Här har man sin egen häst som den allra bästa lärare man kan tänka sig!

Vi ska på ett säkert sätt ge övningar och tips så att du kan få en inblick och inspiration i ny och rolig gren.Dina instruktörer


Amanda & Kajsa Wipp
Amanda & Kajsa Wipp

VILKA ÄR VI? Equulog är ett företag som är specialiserat på utveckling och problemlösning utifrån hästens eget språk Equus. Det drivs av Kajsa och Amanda Wipp. Familjen är hästuppfödare sedan 1986 och tävlingserfarenhet i dressyr, hoppning och fälttävlan. De är Sveriges enda internationellt godkända domare och tränare i kroppsmedveten hästagility.


FAQ


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Tack så mycket att du valt att gå vår kurs i Hästagaility. Hoppas du och din häst har kul och hoppas vi ses på någon av våra andra kurser!

Vänligen Kajsa och Amanda Wipp

Börja nu